PERKHIDMATAN IT DI JERMAN

Kami memberikan perkhidmatan IT di syarikat logistik terkemuka dunia
​​​​​​​

Siapa kami?
​​​​​​​

Tidak kira sama ada anda tinggal di Bangkok, Berlin atau Bogota, anda tentunya pernah mendengar tentang DHL. Dengan lebih setengah juta pekerja dan keupayaan di lebih 220 negara dan wilayah, kami merupakan syarikat paling global di dunia. Tetapi adakah anda pernah mendengar tentang Perkhidmatan IT DHL? Kami adalah pasukan profesional IT berkemahiran tinggi seramai 4500+ orang yang memastikan kelancaran DHL 24/7. Dengan rakan Perkhidmatan IT di seluruh dunia, kami seiring dengan pelanggan kami.

Apa yang kami lakukan? Kami Membangunkan dan Melaksanakan Penyelesaian IT dan Infrastruktur bertaraf dunia kepada Group.

Kami memastikan rantaian bekalan antarabangsa terus bergerak dengan infrastruktur IT kami yang canggih. Kami menggunakan kuasa robotik dan automasi untuk mendigitalkan kerja-kerja biasa dalam rantaian nilai. Kami menggunakan data besar dan pembelajaran mesin dalam memerangi jenayah siber merentasi laluan perdagangan global. Kami menyampaikan pengalaman pengguna yang hebat.

Dengan tenaga kerja kami yang pelbagai dari berbilang negara, kami menyokong Kumpulan syarikat dengan menyampaikan kecemerlangan dalam Dunia Digital.

Kami memperkasakan manusia melalui teknologi.
Kami menghubungkan manusia dan memperbaiki kehidupan.

Ini adalah minat kami. Ini adalah Perkhidmatan IT DHL.
img1

Cara kami bekerja dalam Perkhidmatan IT #Greatplace

img1

Salah satu titik fokus kami adalah Pendigitalan: Kami adalah pakar dalam bidang-bidang berikut dan kami sedang mencari pakar!

img1
Pembantu Maya​
img1

​​​​​Data Lake
img1
​​​​​​​Analitis Data/ Kecerdasan Buatan
img1
Automasi Cerdas
img1
Internet Perkara (IoT)
img1
Blok rantai
img1
API

Kenali Petr dari Jabatan Penyelesaian Digital


Kami ingin berkembang dalam bidang IT seperti IoT, API…

Berlin

img1
Pejabat kami terletak di Ehrenbergstrasse, di tengah-tengah kotaraya Berlin antara Friedrichshain dan Kreuzberg, yang menjadi tumpuan. Semangat yang jelas ini juga dicerminkan dalam setiap tugasan harian dan dalam pasukan kami.

Kami mempunyai 70 orang pekerja yang gemar bekerja dengan gaya tangkas dan sentiasa mempertingkatkan diri setiap hari, termasuk pengurus kami yang mengamalkan gaya kepimpinan tangkas.

Pasukan kami bekerja secara bebas dan berani mencuba sesuatu yang baru. Kami sedang membangunkan E-Post-Platform, mereka bentuk aplikasi DHL Parcel dan mendigitalkan hab dalam DPDHL Group. Sikap saling menghormati, terbuka dan saling memberi sokongan dalam menjalinkan kerjasama membantu kami mencapai matlamat kami dan mewujudkan suasana kerja yang hebat.

Kami menyampaikan, membina dan menjalankan dari satu sumber dan merupakan perintis DevOps dalam syarikat kami. Techstack kami sentiasa dikemas kini disebabkan pemaju kami yang curiga dengan siapa yang suka mencuba pendekatan baharu.

​​​​​​​Berjumpa dengan pasukan Berlin

Nora, Pentadbir Pangkalan Data Junior dan Daniel, Pemaju Java Backend
img1
img1

Bonn

Perkhidmatan IT Bonn adalah lokasi terbesar Perkhidmatan IT Jerman dengan kira-kira 380 orang pekerja. Pejabat terletak di Wielandstraße, di tengah-tengah Villenviertel hijau di Bad Godesberg, berhampiran dengan ibu pejabat DPDHL di Post Tower.

Pasukan tangkas kami merangkumi pelbagai subjek. Ini termasuk topik Packstation yang menarik, daripada pembangunan perisian dan membuna serta menjalankan perkhidmatan hingga mengawal program dari perspektif IT. Selain itu, kami sedang membangunkan Gudang Data dan sistem BI untuk syarikat buat masa ini, serta perisian untuk perakaunan barangan yang dihantar. Inovasi dan pembangunan lanjutan sangat penting kepada kami: pasukan Perkhidmatan Bersama IT kami sedang melakar arah baharu secara kreatif dan memperkenalkan perkhidmatan baharu kepada syarikat. Selain daripada pasukan IT, rakan sekerja kami terlibat dalam fungsi sokongan seperti jualan, kewangan dan HR yang juga berpangkalan di Bonn.
img1

Darmstadt

img1
IT Services Darmstadt terletak di tengah-tengah kawasan Rhine-Main yang bertenaga, dengan Internet antarabangsa dan persimpangan trasik serta pusat kewangan Frankfurt. Darmstadt, bandar sains, menginspirasikan lebih daripada 360 orang pekerja kami untuk mencari penyelesaian yang hebat dalam organisasi Perkhidmatan IT global kami.

Pasukan kami cekap dalam pengurusan projek moden dan kaedah kejuruteraan perisian. Kami bersama-sama bekerja rapat dengan rakan sekerja kami daripada syarikat dalam gaya DevOps. Kami membangunkan dan mengekalkan landskap IT daripada semua pejabat pos di Jerman yang sangat pelbagai. Kami mereka bentuk dan menjalankan aplikasi kewangan di seluruh kumpulan kepada penyedia perkhidmatan logistik yang terbesar di dunia. Kami memberikan ketersediaan penyelesaian penting tanpa geseran dalam pusat logistik - tanpa IT, tiada penghantaran yang akan dilakukan kepada pelanggan. Dengan latihan yang berorientasikan sasaran kami, Komuniti Latihan, satu program kemasukan yang cemerlang dan tindanan teknologi luas, kami menyediakan semua pengalaman semua pengepungan.

​​​​​​​Berjumpa dengan pasukan Darmstadt

Elena, Ejen Meja Perkhidmatan dan Robert, Ketua Projek Infrastruktur GER
img1
img1
Tonton Julia, Bekas Pelatih dan kini Pemaju Perisian
img1
img1

„Manfaat untuk semua rakan sekerja IT Services di Jerman“

ITDSicon1
Waktu Bekerja Fleksibel
Masa bekerja yang fleksibel
Cuti pampasan
ITDSicon2

Ibu pejabat

Fleksibel untuk bekerja dari rumah
ITDSicon3

Pengurusan Kesihatan 

Vaksinasi flu, termasuk pemeriksaan vaksinasi
Pemeriksaan kesihatan (gula dalam darah, tekanan darah dan kolestrol)
Kelas kesihatan lain (cth. pengenduran otot progresif, latihan belakang)
Biuah segar pada asas mingguan


Tiket kerja

Pas pengangkutan VRS publix Bonn
Pas pengangkutan awam BVG Berlin 

Latihan / kajian jangka panjang

​​​​​​​​​​​​​​Pilihan latihan meluas / khusus dan kajian jangka panjang
​​​​​​​

Manfaat Pekerja Lain 

Kopi / teh percuma
Pilihan hiburan (damak, meja bola sepak, pingpong, PlayStation)
Ruang letak kereta percuma
Kantin
​​​​​​​
Banyak lagi tawaran pekerja daripada syarikat (cth. peruntukan persaraan)​​​​​​​​​​​​​​Pilihan latihan meluas / khusus dan kajian jangka panjang


​​​​​​​