Program GROW
GROW menawarkan siswazah dan profesional muda yang menakjubkan sebagai pengecualian untuk memulakan kerjaya sebahai pakar. Dalam masa 18 bukan, anda akan mengenali dunia logistik sebagai seorang pelatih dan bersedia untuk jawatan sasaran yang kemudian dengan tugasan tanggungjawab dalam Kumpulan kami. Program antarabangsa termasuk tugasan di luar negara!

Permulaan program dalam bulan April: permohonan dari penghujung bulan September sehingga penghujung November pada tahun yang sebelumnya
Permulaan program dalam bulan Oktober: permohonan dari pertengahan Februari sehingga pertengahan bulan April setiap tahun
Pameran Program Siswazah mengikut trend 2022
PROGRAM SISWAZAH ANTARABANGSA KAMI BERPANGKALAN DI JERMAN

Program GROW kami direka bentuk untuk membantu siswazah dan profesional muda yang bercita-cita tinggi untuk melancarkan kerjaya yang menarik dan mendatangkan kepuasan dalam dunia logistik. Sebagai salah satu generasi pelatih GROW yang seterusnya, anda berpeluang untuk membangunkan kemahiran dan pengalaman anda, menerokai pelbagai peluang yang terbuka untuk anda, membina rangkaian profesional anda dan meletakkan asas untuk masa depan pintar ke hadapan.
Tinggal di Jerman atau luangkan masa di luar negara?
Pilihan itu milik anda. Apabila anda memohon, anda boleh memilih program biasa dan berada di Jerman selama keseluruhan 18 bulan, atau program antarabangsa di mana anda akan ditugaskan selama tiga bulan di salah satu lokasi kami di luar negara.
Sembilan bidang pengkhususan untuk dipilih
Di peringkat permohonan, anda juga boleh memutuskan hala tuju pembangunan yang ingin dipilih selain jenis peranan yang ingin anda usahakan. Terdapat sembilan bidang pakar untuk dipilih dan ia hanya mengambil satu yang terbaik, sepadan dengan bakat, minat dan cita-cita anda sendiri:  Sama ada Pembangunan Perniagaan & Strategi, Corporate Functions, Kewangan, Sumber Manusia, Inovasi, IT, Jualan, Pemasaran atau Operasi - anda akan dapat mencari bidang yang sesuai untuk anda.
APA YANG KAMI CARI

  • Ijazah sarjana muda
  • Kemahiran bahasa Jerman danInggeris yang kuat
  • Bakat komunikasi
  • Kemahiran kerja berpasukan yang cemerlang
  • Keinginan untuk mengambil cabaran baharu
  • Kebolehan untuk berfikir secara analisis dan mengikut konsep

APA YANG MELIBATKAN PROGRAM

Sebagai pelatih GROW, anda akan menikmati latihan dan pembangunan yang menakjubkan di seluruh lembaga, tambahan pula, maklum balas kerap dan juga peluang melatih kerjaya individu. Pada permulaan, anda juga akan menugaskan kawan anda – pelatih GROW dari tahun yang sebelumnya, untuk menyokong dan menasihatkan anda pada setiap peringkat.

​​​​​​​Apa jua laluan yang anda pilih, program bermula dengan pengenalan di ibu pejabat kami di Bonn, di mana anda akan berjumpa dengan rakan pelatih dan mengetahui tentang perniagaan ini secara keseluruhan. Seterusnya agak panjang sedikit, pelantikan tempatan, di mana anda akan mendapat wawasan lebih mendalam dalam bidang pakar dan berjumpa dengan orang yang akan bekerja dengan anda hari ke hari.

Dari sana, program terdiri daripada tiga fasa penting:
Fasa 1 (6 bulan) ​​​​​​​ Anda akan mula menangani projek dalam bidang kepakaran anda, dengan sokongan dan panduan daripada pengurus projek yang berpengalaman. Pada masa ini, anda akan melengkapkan unit latihan pertama anda: kemahiran perundingan asas.
Fasa 2 (3 - 6 bulan)
Pada masa ini, anda akan menerokai bahagian perniagaan yang bebeza dan mendapatkan wawasan dalam Kumpulan secara keseluruhan (termasuk kemasikan peminjaman 3 bulan, jika anda menyertai program antarabangsa). Anda juga akan melengkapkan unit latihan kedua anda: Pengoptimuman peningkatan & proses.
Fasa 3 (6 bulan)
Dalam fasa terakhir ini, anda akan mula menyediakan untuk peranan yang anda inginkan pada penghujung program, sama ada ia melibatkan pembangunan pengetahuan teknikal anda, kebolehan pengurusan projek anda atau kemahiran yang lebih lembut seperti kepimpinan dan komunikasi.

PROSES PERMOHONAN

Program pelatih GROW bermula dua kali setahun - pada 1 April dan 1 Oktobe.
Kami memilih pelatih (m/f/d) kami dalam proses pelbagai peringkat. Kami memperikan ketelusan yang sehebat mungkin supaya anda sentiasa menyedari tentang di mana kedudukan anda dalam proses tersebut.

1. PERMOHONAN DALAM TALIAN
Langkah pertama untuk berjaya memohon ialah dengan memilih pengiklanan dan klik Mohon. Sila isi borang permohonan dan muat naik surat pengiring, CV, Ijazah sekolah tinggi, sijil belajar dan jika berkenaan, rujukan latihan praktikal dan kerja. Kami mencadangkan pdf sebagai format fail keutamaan. Sebaik sahaja anda menerima permohonan, ia akan ditambah ke pangkalan data pemohon kami secara automatik. Anda akan menerima resit pengesahan melalui e-mel.
2. PUSAT PENILAIAN DALAM TALIAN
Setelah anda mengosongkan rintangan pertama dengan permohonan anda, biasanya kami akan menjemput anda ke penilaian dalam talian. Kami akan menghantar e-mel kepada anda dengan kod yang mengenal pasti anda dan membolehkan kami untuk menilai personaliti anda. Anda perlu menjadualkan masa selama 90 minit untuk ujian ini.
3. TEMU DUGA TELEFON
Bermula 1 April: pertengahan bulan Oktober hingga ke penghujung bulan Disember tahun yang sebelumnya
Bermula 1 Oktober: permulaan bulan Mac hingga penghujung bulan April tahun ini

Berdasarkan kepada data daripada permohonan dalam talian dan jika berkenaan, penilaian dalam talian, pemilihan lanjut akan diadakan. Pemohon yang berjaya akan dijemput pada temu duga telefon yang berlangsung selama kira-kira 60 minit.
4. PUSAT PENILAIAN
Bermula 1 April: Dalam bulan Januari dan Februari tahun yang sama
Bermula 1 Oktober: Dalam bulan Mei dan Jun pada tahun yang sama

Untuk semua jawatan pelatih, pusat penilaian akan diadakan di Bonn selepas temu duga telefon yang berjaya. Di sini, kami menganalisa kekuatan anda dan bidang untuk pembangunan untuk menilaikan keayakan anda untuk program pelatih dengan betul. Sudah tentunya kami akan menanggung perbelanjaan perjalanan anda.
5. TAWARAN
Berikutan pusat penilaian, kami akan memaklumkan tentang keputusan kami kepada anda. Pemohon yang telah berjaya melengkapkan semua langkah proses pemilihan akan menerima tawaran daripada kami.
6. MASUKAN
Selepas menandatangani kontrak pekerjaan, kami mengalu-alukan anda sebagai seorang pelatih GROW.

Testimoni

Sarah, Pereka Penyelesaian Junior
"Program GROW memberikan wawasan kepada saya dalam pelbagai unit perniagaan dan membolehkan saya untuk meluangkan masa di Costa Rica, di masa saya memahirkan kemahiran bahasa Sepanyol saya."
Annemarie
Annemarie, Pengurus Jualan
"Dalam masa 18 bulan, saya telah dicabar dalam pelbagai cara, tetapi menerima sokongan, supaya saya boleh membangun dan melanjutkan minat dan kekuatan saya."

Sejak tahun 2006, lebih daripada 450 orang individu yang berbakat telah menyertai kami melalui program pembangunan GROW kami. Mungkin lebih menakjubkan, kini pakar dalam bidang yang mereka pilih, 90% daripada mereka masih bersama kami hingga hari ini. Di mana sahaja terletaknya bakat dan minat anda, jejak langkah mereka mungkin bersama anda tidak lama lagi. Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut, sila hubungi pasukan perekrutan kami di GROW@dpdhl.com