PLATFORM DIGITAL

DI DEUTSCHE POST DHL

PENDIGITALAN @ KUMPULAN DHL Group


"Pendigitalan ialah titik pusingan dalam sejarah kami dan mempunyai kesan besar kepada kehidupan kami.

Kami percaya ia merupakan peluang terbesar sejak globalisasi dan oleh itu ia memainkan peranan yang sangat penting dalam strategi kami."

TENTANG KAMI

Pendigitalan. Kami mempunyai keutamaan yang tertanam khusus dalam semua strategi di seluruh syarikat untuk tahun-tahun akan datang. 

Platform Digital merupakan jabatan baharu di mana kami akan menguruskan hal-hal berkaitan pendigitalan dengan lebih dekat. 

Pasukan kami akan meneliti topik-topik sepertiAPI, Blockchain, Internat Benda, Data Lake & Analitis, Kecerdasan Buatan, Automasi dan banyak lagi. Kami sedang mereka bantuk, prototaip, membina – tetapi juga menyokong penyelesaian digital terkini untuk pelanggan dan pekerja kami. 

Kami sangat teruja untuk melihat kesan positif daripada kerja kami – tetapi juga mengiktiraf potensi yang lebih besar. Dan itulah sebabnya kami perlukan anda!

Berminat dalam membentuk masa depan logistik bersama kami? Teruskan membaca!

APA YANG KAMI LAKUKAN

Ikon Pembantu Maya
Pembantu Maya (Bot sembang)
Adakah anda tahu bahawa kebanyakan orang lebih suka membersihkan bilik air mereka daripada menghubungi khidmat pelanggan? Dalam pasukan Pembantu Maya, kami dalam misi untuk memastikan setiap interaksi pelanggan akan menjadi interaksi yang hebat. Pembantu yang dikuasakan AI kami menyokong lebih daripada sejuta pelanggan dan pekerja setiap bulan untuk mencapai matlamat itu. Tersedia 24x7 dan sangat diperibadikan, pasukan produk dan kejuruteraan kami sangat menumpukan pada pengalaman khidmat pelanggan yang hebat.
Ikon Automasi Cerdas

Automasi Cerdas

Dalam pasukan Automasi Cerdas, kami mengeksploitasi teknologi seperti Automasi Proses Robotik, Pengecaman Watak Pilihan Pintar, Pengoptimuman Proses Perniagaan dan Pembangunan Warga/Kod Rendah. Kami sedang membantu orang kami untuk mengeluarkan robot daripada manusia dengan mengautomasikan ulangan, supaya mereka boleh menumpukan kepada kreatif. Secara semula jadi, ini membawa kepada kecekapan operasi, produktiviti yang lebih baik dan kepuasan kerja. Dan semuanya pada skala yang besar, mempunyai salah satu pengerahan automasi yang terbesar di seluruh dunia.
Ikon Internet Perkara

Internet Perkara (IoT)

Pasukan IoT kami sedang dalam misi untuk memberikan platform seluruh kumpulan, yang mempercepatkan penyesuaian Iot secara dramatik untuk tujuan kecemerlangan operasi, pengalaman pelanggan dan keselamatan pekerja. Kami menumpukan pada bidang seperti menjejak penghantaran atau pelbagai aset, serta memantau keadaan dalam gudang kami. Dengan berdozan kes yang hebat untuk dieksploitasi, kami menunaikan janji menghidupkan Internet Perkara – di syarikat logistik yang terbesar di dunia.

API

Memperkasakan pelanggan dan pekerja dengan API terbaik untuk kebolehan, produk dan penyelesaian integrasi yang mudah kepada penawaran digital. Itulah yang dicari oleh pasukan API kami. Kami menala penyelesaian Paas pelbagai wilayah terkini secara berterusan, serta membina kes kegunaan baharu dengan berbilion permintaan API setiap bulan. Perlu menjejak bungkusan? Dapat labelnya? Integrasi Pembelajaran Mesin dalam perkhidmatan anda? Ya, ada API untuk perkara itu dan lebih banyak yang akan datang pada setiap masa.

Blok rantai

Blok rantai adalah teknologi kami yang paling muda, tetapi dengan banyak potensi Dalam pasukan ini, kami menumpukan kepada kes perniagaan yang menjadikan penggunaan teknologi yang dijanjikan ini dengan baik, memberikan platform pelbagai industri serta kes penggunaan yang disesuaikan untuk keperluan tertentu. Kejuruteraan dan operasi hebat yang seterusnya, kami juga sedang mencari Blok rantai saling kendali dan pengurusan consortia untuk mempercepatkan penyesuaian teknologi ini secara besar-besaran.

Data Lake & Analisa

Menjadi syarikat logistik yang terbesar di dunia, kami menjana banyak data. "Data Besar" sudah tentu dalam kes kami. Di pasukan Data Lake & Analisa, kami bekerja mencari penyelesaian yang membantu kami menyimpan semua itu, serta menganalisa data untuk mendapatkan wawasan penting untuk perniagaan kami dan pelanggan kami. Ini hanyalah sebuah tempat di mana kami berrusan dengan semuanya berkenaan "data". Arkitek, jurutera dan saintis kami menumpukan kepada mendayakan kes penggunaan baharu setiap hari dan masih banyak lagi yang perlu dieksploitasi.

CARA KAMI BEKERJA

img1


​​​​​​​Semua pasukan kami berkahwin dengan Ketangkasan (Skrum) dan DevOps. Ia hanya masuk akal untuk jabatan moden seperti kami. Tidak perlu melempar "kod masalah" kepada sokongan, tiada silo. Pasukan kami berorientasikan produk sepenuhnya, mempunyai tanggungjawab hujung ke hujung untuk kejayaan produk dalam pembangunan dan dalam pengeluaran. Tbiasanya anda akan menjumpai peranan seperti DevOps Engineers, Pengurus Produk dan Pakar Skrum sahaja. Orang yang sama yang menjaga keseluruhan infrastruktur dan aplikasi, tetapi turut memerhatikan bahagian perniagaan produk.

Urusan kerja seharian selalunya menurut amalan terbaik Scrum; jadi pengesahan, ulasan, retrospektif, menganggar, mengatasi halangan, mengulangi produk, menggunakan banyak kali dsb. Terdapat juga ruang untuk diterokai, semasa produk dibangunkan secara berterusan, kami bekerja dengan permulaan dan perusahaan lain untuk kekal yang terkini. Dan kemudian, memilih apa yang masuk akal.

​​​​​​​

TESTIMONI

Karel

Perunding Prinsipal, AI & Analisa 

"DHL menghubungkan manusia dan meningkatkan kehidupan. Melalui perkhidmatan logistik. Dalam Platform Digital, kerja kami ialah untuk membuatkannya lebih cekap dengan teknologi: dalam semua aspek, semua proses, semua negara. Keinginan saya dan tugasan saya ialah untuk menyampaikan pendekatan AI yang betul ke alamat yang betul memerlukan."
Thomas

Trinadh

Ketua Penghantaran, IoT

"Menjadi sebahagian daripada perjalanan Digital di DHL Group memberikan saya platform yang hebat untuk belajar dan terus mengembangkan kemahiran saya.
Bekerja dengan pasukan yang dikuasakan dalam gaya yang tangkas menjadikannya tempat lebih menarik dan seronok untuk bekerja."

Sebastian

Pakar Kanan, Pembantu Maya

"Saya berpeluang bekerja dengan teknologi yang terkini dalam DHL Group, seperti Bot suara atau Blok rantai.
Kerjasama dan pertukaran dengan pasukan antarabangsa digabungkan dengan struktur yang rendah menjadikannya majikan yang sempurna kepada saya."

FIKHRI

Jurutera DevOps, API

"Sangat menakjubkan untuk melihat betapa cepatnya teknologi berubah dan berkembang dalam Platform Digital. Sentiasa terdapat perkara baharu untuk dipelajari pada setiap hari. Sebagai seorang Jurutera DevOps, ini benar-benar membantu saya untuk memberikan penyelesaian produk yang lebih baik dan lebih mampan kepada pelanggan kami."

PROSES PERMOHONAN