Program Naik taraf AIESEC


PROGRAM NAIK TARAF 

PROSES PENGAMBILAN PEKERJA

Inilah pandangan pantas pada peringkat proses permohonan kami yang berbeza.

Pendaftaran Dalam Talian & Permohonan

Anda boleh mencari semua peluang latihan praktikal di laman web AIESEC global: http://aies.ec/dpdhlgroup. Kami menyiarkan peluang baharu sepanjang tahun, oleh itu kami menasihati anda untuk menyemak halaman ini dengan kerap.

Setelah anda menemui latihan praktikal yang anda minati, sila hantar permohonan anda dengan segera di laman web AIESEC. Jika anda mengalami sebarang masalah teknikal ketika membuat pendaftaran, sila rujuk pejabat AIESEC tempatan anda.

Temu duga & Pemilihan

Kami menyaring semua permohonan dan menyenarai pendek calon tersebut yang memenuhi semua keperluan rasmi dan paling sesuai dengan peranan tersebut berdasarkan kepada kemahiran dan pengalaman mereka. 
​​​​​​​
Jika anda melepasi pra pemilihan, anda akan ditemu ramah dengan pengurus yang mengambil bekerja. Proses pemilihan mungkin termasuk langkah yang berbeza (kajian kes, tugasan, dsb.) bergantung kepada peranan tersebut. Setelah pengurus yang mengambil bekerja menemu ramah semua calon yang disenarai pendek, individu yang paling sesuai untuk peranan tersebut akan dipilih

Suai kenal

Jika anda terpilih untuk jawatan tersebut, kami akan menyediakan semua maklumat yang relevan kepada anda untuk memulakan pengalaman latihan praktikal anda.

​​​​​​​Anda akan menerima sokongan peribadi, profesional dan fungsi untuk bersedia sepenuhnya bagi peranan baharu anda. AIESEC juga akan menyokong anda untuk mengetahui lebih lanjut tentang negara dan budaya baharu kepada anda.

TESTIMONI

"Walaupun hanya sebulan dalam latihan praktikal, saya sudah memimpin pelbagai kempen dalaman, telah menguruskan agensi pihak berkepentingan luaran dan bekerja di samping keseluruhan pengurusan global. Anda tidak boleh mendapat pengalaman berharga seperti ini di tempat lain!"
Shivani Zala
"Pengalaman saya dalam pembangunan operasi Global telah mempercepatkan kemahiran peribadi dan profesional saya dengan luas sebagai salah satu pembelajaran penting yang merupakan pemikiran strategik dan membangunkan jalan cerita kepada mana-mana audiens sasaran ketika mempunyai pengalaman yang berbeza dengan pasukan dari negara yang berbeza."
Ehab Sorour
"Saya berbangga untuk mengatakan bahawa saya berpeluang untuk membawa idea ke meja dan membincangkannya secra sama rata secara terbuka dengan rakan sekerja saya yang berpengalaman."
Caio Lima
"Bekerja di syarikat besar seperti DHL telah membolehkan saya untuk membangunkan diri saya dalam cara peribadi dan profesional, mencabar saya setiap hari untuk memberikan yang terbaik. Projek yang saya jalankan setiap hari mempunyai kesan global, yang membolehkan saya untuk mempelajari perkara yang berbeza dan menjadikan kerja saya lebih dinamik."
Alejandro Campo
"Latihan praktikal saya di DHL telah dipenuhi dengan tanggungjawab, ruang kreatif dan pengurusan projek. Setiap hari merupakan cabaran baharu, tetapi menghadapinya lebih mudah dengan sokongan daripada rakan sekerja yang cemerlang dan tempat kerja yang positif."
Fiola Aranha

BERMINAT DALAM NAIK TARAF LATIHAN PRAKTIKAL AIESEC?